Bettingtips

Vad är Betting?

Betting är egentligen inte särskilt svårt att förklara vad det är för något. Enkelt sagt kan man säga att det handlar om vanlig enkel vadslagning. Man satsar pengar på ett visst utfall i en viss händelse och det finns saker som talar för och emot ens satsning. När man pratar om betting är det ofta sportsbetting man pratar om, alltså vadslagning på sport. Men det finns även andra evenemang att betta på som vi nämnde på startsidan.

 

Nuförtiden är utbudet av bettingsajter stort på marknaden och det finns massor av företag som erbjuder betting online. Och det är som sagt inte bara sport man kan betta på längre utan till och med vad det ska bli för väder och vilket datum som kronprinsessan ska föda. När man spelar på betting, slår vad om utfallet i en händelse, så finns det något som är kärnan i det hela och som får bettinghjulet att snurra, det är oddsen. Odds handlar om förhållandet mellan insats och vinst och är det som visar på hur sannolikt eller osannolikt ett visst utfall är. Om det är låga odds på något så betyder det att chansen är hög för att det ska hända, men å andra sidan så blir inte vinstsumman så stor. Är det höga odds så är sannolikheten liten och vinstsumman skjuter i höjden. För att förklara ytterligare och för att du inte ska bli förvirrad när du går in på en bettingsajt så måste vi också nämna att det finns olika typer av odds.

Nämligen, fasta, flytande och liveodds;

 

När man spelar på fasta odds så har spelbolaget som man spelar hos satt dem i förväg och dem kommer inte att förändras innan matchen eller evenemanget börjar. Är det flytande odds så fungerar det så att dem förändras utefter hur spelarna lägger sina insatser på evenemanget eller matchen. När det handlar om liveodds så gäller det att man är med i matchen. Dem förändras hela tiden, även under matchen eller evenemangets gång beroende på vad som händer i spelet. Har man tålamod så kan man tjäna riktigt stora pengar på att vänta till sista sekund med sin satsning på liveodds.

Som du ser så finns det en hel del att lära sig innan man börja betta online. Det finns även speciella odds du kan betta på beroende på vad du spelar på. Just sportsbetting är det som är populärast och det är även där du hittar de flesta bettingformerna. Vi rekommenderar dig att du läser betting information innan du börja satsa dina pengar online.